Kimchee je úžasný vyprosťovák. Ide o skvelú prílohu k čomukoľvek ázijskému. Je to tradičné kórejské jedlo pripravované z fermentovanej sezónnej zeleniny a ďalších ingrediencií. Veľmi populárne je v Japonsku. Hlavnou súčasťou je čínska kapusta, japonské biele reďkovky, uhorky, korenie a soľ. Takto vytvorená zmes sa týždne až mesiace nakladá a necháva sa kvasiť. Vďaka enzýmom a organizmu prospešným baktériám, ktoré sa množia pri procese fermentácie je kimchee zdrojom vitamínov, minerálov a prostriedkom k udržaniu zdravého tráviaceho systému. Stimuluje chuť k jedlu a pomáha celkovej vitalite organizmu.
Zaujímavosť: Pôvod jedla sa datuje do Číny spred 2600 až 3000 rokov. Prvé verzie sa skladali len z čerstvej zeleniny a soli. V súčasnosti sú základom červené čili papričky. Zaujímavosťou je, že Kórea nepoznala tento druh zeleniny do začiatku 17. storočia.